Rajčatová omáčka
Rajčatová omáčka
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
1 porce
příprava5 minut vaření10 minut
Print Recipe
Suroviny
  • rajčesladká odrůda 7 menší kus
  • česnek 1 stroužek
  • mořská sůlnebo himalájská špetka
  • barevný pepřna dochucení
  • sušená bazalkana dochucení
  • sušené oregánona dochucení
  • extra panenský olivový olej 1 lžíce
Porce: porce
Popis
  • Slané dobrůtky, Zeleninová jídla
  • Bez lepku, Bez mléka, Malí mlsalové, Palm oil free, Těhu a kojící
Jednoduchá rajčatová omáčka, která se hodí nejenom na těstoviny, ale lze ji použít i do fazolí či jako základ na pizzu. Důležité je při její přípravě použít opravdu sladká rajčata, jinak bude příliš kyselá.
Autor
Suroviny
  • rajčesladká odrůda 7 menší kus
  • česnek 1 stroužek
  • mořská sůlnebo himalájská špetka
  • barevný pepřna dochucení
  • sušená bazalkana dochucení
  • sušené oregánona dochucení
  • extra panenský olivový olej 1 lžíce
Porce: porce
Popis
  • Slané dobrůtky, Zeleninová jídla
  • Bez lepku, Bez mléka, Malí mlsalové, Palm oil free, Těhu a kojící
Jednoduchá rajčatová omáčka, která se hodí nejenom na těstoviny, ale lze ji použít i do fazolí či jako základ na pizzu. Důležité je při její přípravě použít opravdu sladká rajčata, jinak bude příliš kyselá.
Autor
Pokyny
  1. Rajčata si nakrájíme na menší kousky a vymixujeme v mixéru do hladka. Poté je propasírujeme přes cedník s malými otvory.
  2. Rozpálíme si pánev s olivovým olejem, do kterého přidáme propasírovaná rajčata a na mírném plameni mícháme a ohříváme. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a bazalku s oregánem. Kořeníme dle své chuti.
  3. Jakmile se chutě promísí a omáčka bude dostatečně teplá (zbytečně nevyvařovat), okamžitě ji nalijeme například na celozrnné špaldové mušličky a dozdobíme strouhaným parmezánem a chia semínky.
Sdílet tento recept
Přidat komentář