Pohankové ratatouille
Pohankové ratatouille
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
3-4 porce
příprava30 minut vaření45 minut nečinnost4 hodiny
Print Recipe
Suroviny
  • pohanka loupanánecháme namočenou zhruba 4 hodiny ve vodě se lžící citrónové šťávy (pohanka musí být zcela zalitá vodou) 150-200 gram
  • žlutá paprikaodsemeněná 1 velký kus
  • cherry rajčátkaodsemeněná 250 gram
  • cibuleoloupaná 1 velký kus
  • cuketai se slupkou (v případě velké cukety slupku oloupat) 1 malý kus
  • česnekpodle chuti 2-3 stroužek
  • extra panenský olivový olej
  • tymiánsušený
  • mořská sůl
  • barevný pepř
Porce: porce
Popis
  • Zeleninová jídla
  • Bez lepku, Bez mléka, Malí mlsalové, Palm oil free, Těhu a kojící
Pohankové ratatouille je jednoduchá příloha, která chutná i samostatně. Díky bezlepkové pohance má lehce oříškovou chuť. A vůbec celková kombinace se zeleninou, česnekem a tymiánem je velice povedená.
Autor
Suroviny
  • pohanka loupanánecháme namočenou zhruba 4 hodiny ve vodě se lžící citrónové šťávy (pohanka musí být zcela zalitá vodou) 150-200 gram
  • žlutá paprikaodsemeněná 1 velký kus
  • cherry rajčátkaodsemeněná 250 gram
  • cibuleoloupaná 1 velký kus
  • cuketai se slupkou (v případě velké cukety slupku oloupat) 1 malý kus
  • česnekpodle chuti 2-3 stroužek
  • extra panenský olivový olej
  • tymiánsušený
  • mořská sůl
  • barevný pepř
Porce: porce
Popis
  • Zeleninová jídla
  • Bez lepku, Bez mléka, Malí mlsalové, Palm oil free, Těhu a kojící
Pohankové ratatouille je jednoduchá příloha, která chutná i samostatně. Díky bezlepkové pohance má lehce oříškovou chuť. A vůbec celková kombinace se zeleninou, česnekem a tymiánem je velice povedená.
Autor
Pokyny
  1. Všechnu zeleninu si postupně nakrájíme na drobné kousky - papriku, rajčata, cibuli a cuketu.
  2. Každý druh zeleniny zvlášť lehce opečeme na pánvi s olivovým olejem.
  3. Pečeme s citem a na mírnějším plameni - ne zcela do měkka. Podle potřeby si vždy přilijeme olivový olej.
  4. Mezitím si vymažeme zapékací mísu olivovým olejem a postupně do ní vysypáváme lehce opečenou zeleninu.
  5. Vodu z namočené pohanky slijeme a pohanku propláchneme tekoucí studenou vodou.
  6. Pohanku necháme okapat a přisypeme k zelenině.
  7. Nakonec přidáme rozlisovaný česnek, sušený tymián a podle chuti doladíme solí a pepřem.
  8. Vše řádně promícháme a necháme zapéct v troubě rozpálené na 175°C. Pečeme zhruba 45 minut.
Sdílet tento recept
Přidat komentář