Jednoduchá feta
Jednoduchá feta
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
1 porce
příprava10 minut vaření20-30 minut (pečení)
Print Recipe
Suroviny
  • sýr feta 1 kus
  • extra panenský olivový olej
  • oreganočerstvé, lze použít i sušené
  • bazalkačerstvá nebo sušená
  • alobal
Porce: porce
Popis
  • Slané dobrůtky
  • Bez lepku, Palm oil free, Těhu a kojící
Lehce zapečená feta, jejíž chuť zvýrazňují bazalka a oregano. Skvěle se hodí k pečené zelenině - doporučuji kombinaci rajče a cuketa s česnekem. Fetu si zamiluje každý, kdo má rád slanější a kořeněná jídla.
Autor
Suroviny
  • sýr feta 1 kus
  • extra panenský olivový olej
  • oreganočerstvé, lze použít i sušené
  • bazalkačerstvá nebo sušená
  • alobal
Porce: porce
Popis
  • Slané dobrůtky
  • Bez lepku, Palm oil free, Těhu a kojící
Lehce zapečená feta, jejíž chuť zvýrazňují bazalka a oregano. Skvěle se hodí k pečené zelenině - doporučuji kombinaci rajče a cuketa s česnekem. Fetu si zamiluje každý, kdo má rád slanější a kořeněná jídla.
Autor
Pokyny
  1. Utrhneme si dostatečný kus alobalu, na který položíme sýr feta.
  2. Sýr rovnoměrně pokapeme olivovým olejem a posypeme čerstvým oreganem a bazalkou tak, aby byl kořením zcela zakrytý.
  3. Nyní sýr do alobalu pořádně zabalíme, aby nám nemohla vytéci žádná tekutina, a vložíme do trouby předem vyhřáté na 125 °C. Pečeme zhruba 20 až 30 minut, aby byl sýr dostatečně teplý.
  4. Vyndáme a můžeme podávat například s pečenou zeleninou.
Sdílet tento recept
Přidat komentář