Jablkovo-mrkvový ždibec
Jablkovo-mrkvový ždibec
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
1 porce
příprava10 minut
Print Recipe
Suroviny
  • jablko 1 velký kus
  • mrkev 2 menší kus
  • vlašské ořechyz toho jeden na ozdobu 4 kus
  • šťáva z citronu pár kapek
  • extra panenský olivový olej pár kapek
  • medrozteklý trocha
  • mletá skořice špetka
Porce: porce
Popis
  • Dezerty a moučníky, Saláty
  • Bez lepku, Bez mléka, Malí mlsalové, Palm oil free, Podzimní speciál, Těhu a kojící
Jablkovo-mrkvový ždibec je v podstatě úplně jednoduchý sladký salát, jehož základem je jablko a mrkev. Úžasný je v tom, že je velmi rychle připravený. Hodí se jako lehký dezert k odpolednímu čaji nebo jako mňamka, když nás honí mlsná. Navíc ho lze vždy jinak dochutit a nazdobit.
Autor
Suroviny
  • jablko 1 velký kus
  • mrkev 2 menší kus
  • vlašské ořechyz toho jeden na ozdobu 4 kus
  • šťáva z citronu pár kapek
  • extra panenský olivový olej pár kapek
  • medrozteklý trocha
  • mletá skořice špetka
Porce: porce
Popis
  • Dezerty a moučníky, Saláty
  • Bez lepku, Bez mléka, Malí mlsalové, Palm oil free, Podzimní speciál, Těhu a kojící
Jablkovo-mrkvový ždibec je v podstatě úplně jednoduchý sladký salát, jehož základem je jablko a mrkev. Úžasný je v tom, že je velmi rychle připravený. Hodí se jako lehký dezert k odpolednímu čaji nebo jako mňamka, když nás honí mlsná. Navíc ho lze vždy jinak dochutit a nazdobit.
Autor
Pokyny
  1. Jablko a mrkve si oškrabeme.
  2. Poté obojí najemno nastrouháme na struhadle. Ohryzek z jablka vyhodíme.
  3. Oloupeme si vlašské ořechy, které také na struhadle nastrouháme najemno.
  4. Vše smícháme a přidáme pár kapek citrónové šťávy, extra panenského olivového oleje, med a špetku skořice.
  5. Směs vytvarujeme do kuličky a dozdobíme celým ořechem.
Sdílet tento recept
Přidat komentář