Dýňová omeleta
Dýňová omeleta
Hlasů: 0
Hodnocení: 0
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
2 porce
příprava15 minut vaření8 minut
Print Recipe
Suroviny
  • dýněoloupaná a nakrájená na kostičky hrst
  • vejce 2 kus
  • himalajská sůlnebo mořská špetka
  • extra panenský olivový olej 1 lžíce
Porce: porce
Popis
  • Slané dobrůtky
  • Bez lepku, Bez mléka, Malí mlsalové, Palm oil free, Podzimní speciál, Rychlovky, Těhu a kojící
Když máte doma moc dýní a nevíte, co s nimi, přidejte je třeba do klasické omelety. Vznikne příjemná chuť, kterou lze doladit - jak slaně, tak i sladce. A děti, které dýni moc nemusí, to ani nepoznají 🙂
Autor
Suroviny
  • dýněoloupaná a nakrájená na kostičky hrst
  • vejce 2 kus
  • himalajská sůlnebo mořská špetka
  • extra panenský olivový olej 1 lžíce
Porce: porce
Popis
  • Slané dobrůtky
  • Bez lepku, Bez mléka, Malí mlsalové, Palm oil free, Podzimní speciál, Rychlovky, Těhu a kojící
Když máte doma moc dýní a nevíte, co s nimi, přidejte je třeba do klasické omelety. Vznikne příjemná chuť, kterou lze doladit - jak slaně, tak i sladce. A děti, které dýni moc nemusí, to ani nepoznají 🙂
Autor
Pokyny
  1. Oloupanou a na kostičky nakrájenou dýni vaříme v páře do měkka. Poté spolu se dvěma vejci a špetkou soli vložíme do mixéru a řádně vymixujeme.
  2. Rozpálíme si pánev s olivovým olejem, vlijeme přibližně polovinu směsi a na mírném plameni vaříme, dokud se omeleta nezpevní.
  3. Poté můžeme omeletu z poloviny obrátit (přepůlit) a dovařit i vnitřek. Stejně postupujeme i se zbytkem směsi.
  4. Výslednou omeletu můžeme nazdobit dle chuti.
Sdílet tento recept
Přidat komentář