Čočkový salát s koprem
Čočkový salát s koprem je díky obsahu čočky a vajíček opravdu sytý a hodí se i na oběd. Je to trochu netradiční, ale přitom velmi chutný způsob, jak si do svého jídelníčku začlenit luštěniny. Nejlépe chutná pořádně vychlazený a mohou ho i děti.
  • ChodLuštěniny, obiloviny, Saláty
  • StrávníkBez lepku, Bez mléka, Palm oil free
Porce Doba přípravy
2-3porce 15minut
Doba vaření Doba nečinnosti
3-4hodiny přes nocnamáčení
Porce Doba přípravy
2-3porce 15minut
Doba vaření Doba nečinnosti
3-4hodiny přes nocnamáčení
Suroviny
  • 150gram zelená čočkanamočená přes noc ve vodě s trochou citrónové šťávy
  • 2kus vejceuvařené natvrdo
  • 1menší cibulenasekaná nadrobno
  • 2lžíce domácí majonéza
  • 1lžíce koprčerstvý, nasekaný
  • mořská sůl
  • barevný pepř
Pokyny
  1. Slijeme si odmočenou čočku, propláchneme ji pod studenou tekoucí vodou a dáme s přiměřeným množstvím vody vařit.
  2. Čočku přivedeme k varu, sebereme případnou pěnu a poté vaříme na mírném plameni až do změknutí.
  3. Pokud nám zbyla v čočce voda, tak ji slijeme a čočku vysypeme do předem připravené mísy, kde budeme salát míchat.
  4. Čočku zatím necháme vychladnout a nadrobno si nakrájíme cibuli, vejce natvrdo a kopr. Vše spolu s majonézou přidáme k čočce, dochutíme solí, pepřem a máme hotovo.
  5. Nyní salát dáme do lednice, protože pořádně vychlazený je opravdu výtečný.