Bezlepkový koláč s tofu tvarohem a blumami
Bezlepkový koláč s tofu tvarohem a blumami
Hlasů: 1
Hodnocení: 5
Vy:
Ohodnoťte tento recept!
12 porcí
příprava30 minut vaření30 minut
Print Recipe
Suroviny
Těsto
  • bezlepková moukajá dala 1:1:1 pohankovou, jáhlovou a kukuřičnou 2 hrnek
  • olej 1/3 hrnek
  • rostlinný jogurt 1 hrnek
  • třtinový cukr 4 lžíce
  • skořice 1 lžička
  • jedlá soda 1 lžička
  • vanilková hraška 1 lžíce
Tofu tvaroh
  • tofu natural 1 balení
  • třtinový cukrnebo více podle chuti 1 lžíce
  • rostlinné mléko 1 decilitr
  • vanilkový pudink 1 balení
  • šťáva z citronuz poloviny
Na ozdobnení
  • blumynebo jakékoliv jiné oblíbené ovoce – broskve, meruňky, višně... 20 kus
Drobenka
  • ovesné vločky 4 lžíce
  • olej 2 lžíce
  • třtinový cukr 1 lžíce
  • skořice 1/2 lžička
Porce: porcí
Popis
  • Dezerty a moučníky
  • Bez lepku, Bez mléka, Palm oil free
Sezóna blum je v plném proudu, tak si je užívejte do sytosti. Určitě si je dopřejte hlavně syrové, ale stojí za to si z nich udělat i bramborové knedlíky, které jsou podle mého ještě chutnější než se švestkami. A pokud toužíte po něčem zdravějším, mám pro vás jednoduchý bezlepkový koláč s tofu tvarohem.
Autor
Suroviny
Těsto
  • bezlepková moukajá dala 1:1:1 pohankovou, jáhlovou a kukuřičnou 2 hrnek
  • olej 1/3 hrnek
  • rostlinný jogurt 1 hrnek
  • třtinový cukr 4 lžíce
  • skořice 1 lžička
  • jedlá soda 1 lžička
  • vanilková hraška 1 lžíce
Tofu tvaroh
  • tofu natural 1 balení
  • třtinový cukrnebo více podle chuti 1 lžíce
  • rostlinné mléko 1 decilitr
  • vanilkový pudink 1 balení
  • šťáva z citronuz poloviny
Na ozdobnení
  • blumynebo jakékoliv jiné oblíbené ovoce – broskve, meruňky, višně... 20 kus
Drobenka
  • ovesné vločky 4 lžíce
  • olej 2 lžíce
  • třtinový cukr 1 lžíce
  • skořice 1/2 lžička
Porce: porcí
Popis
  • Dezerty a moučníky
  • Bez lepku, Bez mléka, Palm oil free
Sezóna blum je v plném proudu, tak si je užívejte do sytosti. Určitě si je dopřejte hlavně syrové, ale stojí za to si z nich udělat i bramborové knedlíky, které jsou podle mého ještě chutnější než se švestkami. A pokud toužíte po něčem zdravějším, mám pro vás jednoduchý bezlepkový koláč s tofu tvarohem.
Autor
Pokyny
  1. Ze surovin na těsto vypracujte husté těsto. Přesuňte ho do koláčové formy o průměru 26 cm, kterou je potřeba dopředu vymazat olejem a vysypat strouhankou. Navlhčenými prsty těsto natlačte rovnoměrně na celé dno.
  2. Nyní si připravte tofu tvaroh. Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixujte na jemný, hustší krém, který rozetřete na koláč.
  3. Následně na koláč naskládejte omyté, vypeckované a rozpůlené blumy a posypte drobenkou, kterou jste si připravili tak, že jste prsty v misce smíchali vločky, olej, cukr a skořici. Pokud jsou blumy extrémně sladké, můžete u tvarohu ubrat cukr.
  4. Pečte v předehřáté troubě při 180°C zhruba 30 minut, ale řiďte se hlavně vlastními zkušenostmi s troubou, každá peče trošku jinak.
Sdílet tento recept
Přidat komentář